27 Şubat 2014 Perşembe
Poğaça Yapımı
Hafta sonu annem ve kardeşim çaya gelecek. Bende poğaça hazırladım. Çok güzel oldular. Poğaça yaparken maya yerine ekmek hamuru kullanıyorum. Daha çabuk ve kesin mayalanma sağlıyor.
Malzemeler
1 tane ekmek hamuru
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Yumuşak bir hamur yapılır. Sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Hamur iki katına çıkana kadar beklenir.
Yumurta kadar parçalar alınarak şekil verilir. İçine istediğinizi koyabilirsiniz. Kızım ve yeğenim peynir yemediği için ben boş bıraktım. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ben yumurta sürdükten sonra bıçakla iz yapıyorum. Görüntüsü güzel oluyor. Yumuşak değilde kıtır kıtır poğaça sevenler içine maya yerine 1 kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı sirke koyabilirler. Daha yağlı olsun hazır poğaça gibi diyenlerde sıvı yağ yerine 1 adet eritilmiş soğutulmuş margarin kullanabilirler. Hepside güzel oluyor. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder