10 Mart 2014 Pazartesi

Tuzlu Kurabiye Yapımı


Yapımı çok kolay bir o kadarda lezzetli bir kurabiye. Çocuklarınız ve misafirleriniz için çayın yanına harika bir eşlikçi. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler
1 Paket Margarin
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Şeker
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
1 Paket Kabartma Tozu
4-5 Su Bardağı Un

Yapılışı
Margarini eritin, sıvı yağ, tuz, şeker, yumurtanın beyazı, yoğurt, sirke, kabartma tozu ve unu koyarak yumuşak bir hamur elde edin. Unu 3 bardaktan sonra yavaş yavaş koymanızı tavsiye ederim. Hamur bir anda katılaşabilir ve sonuç kötü olabilir. Hamurdan küçük parçalar alıp şekil veriyoruz(Kurabiye kalıbı ile kesmenizi tavsiye etmem çünkü kabaran bir hamur olduğundan şekilleri bozulabilir). Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder