16 Kasım 2014 Pazar

Çikolatalı Kurabiyeler




Merhabalar

Bu gün şeker hamurlu kurabiye yapıyordum. Kurabiyeler fırından çıktığında yarı yarıya küçülmüştü. Ne yapayım diye düşünürken dondurucudaki ganaj aklıma geldi ve hemen çıkarttım. Benmari usulü eritip  üstlerini ganaja batırdım ve renkli çikolatalarla süsledim. Çocukların çok hoşuna gitti benimde olmayan kurabiyelerim değerlendi. Yapanlara afiyet olsun.

Malzemeler
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket margarin
1 vanilya
 3-4 su bardağı un

Ganaj için
1 paket krema
2 paket bitter çikolata

Süslemek için
Renkli süsleme çikolataları

Yapılışı
Tüm malzemeler birleştirilerek hamur yapılır ve yarım saat kadar dinlendirilir. Şekil verilerek 160 derece fırında 15 dk pişirilir.

Ganaj için benmari usulü krema ve çikolata eriyene kadar pişirilir. Biraz soğuyup kıvam alınca kurabiyelerin bir tarafı çikolataya batırılıp üstleri süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder