Selam,
Kızlarımla hafta sonu çay keyfi yapalım dedik.Ne yapalım diye düşünürken uzun zamandır çatal yapmadığımın farkına vardım. Çocukluğumun mis gibi mahlep kokan çöreği. Biz afiyetle yedik. Yapıp afiyetle yemek isteyenlere de işte tarifi.
Malzemeler
1/2 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
1 kabartma tozu
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
Yapılışı
Tüm malzeme karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Şekil vererek 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir. (Yumurta sürüldükten sonra çatalın ucu ile üstü çizilir)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder